Kilo alımı ile vücut genellikle yağ dokusunun büyük bir bölümünü karın ve bel bölgelerinde depolar. Bu sebeple özellikle kadınlarda en önemli şikayetler sarkmış ve yağlanmış karın bölgeleriyle ilgili görülür. Yapılan diyetler veya obezite ameliyatına bağlı olarak fazla kilo vermiş kişilerde de sıklıkla karında gevşeme, sarkma ve çatlaklar ortaya çıkabilir.Yağlanmış karın bölgesinde karın kasları arasındaki dokularda yırtılmalar oluşur. Bu yırtılmalara bağlı olarak, karnın düz kalmasını sağlayan kaslar birbirinden ayrılmaya başlar. İç organların uyguladığı basınçla karın bölgesi dışa doğru bombeli bir şekil alır, yağ dokusunun kendi ağırlığı nedeniyle dekarında gevşeme, sarkma ve çatlaklar oluşur. Karın kaslarında oluşan yırtılmaların ve karın derisi deformasyonlarının egzersiz ve diyetle giderilmesi de çoğunlukla imkansızdır.
Karın Germe Nasıl Yapılır?
Mini Karın Germe: Karın bölgesindeki derinin fazlalığı, kasların gevşekliği göbeğin alt kısmında yoğun görünen hastalarda yapılır. Bu ameliyatta kesi göbek deliği etrafından değil, karnın alt kısmından yapılır. Kesiler daha kısadır.
Tam Karın Germe: Bu ameliyat birkaç hamilelik geçirmiş, aşırı kilo veren, karın ön duvarı aşırı gevşemiş kişilere uygulanır. Bu kişilerde bel bölgesi ve karın duvarı aşırı yağlanmış ve karın büyük miktarda sarkmıştır. Bu durumda öncelikle hekim karın germeden önce bel ve karın bölgesine liposuction yapılmasını önerir.
Karın germe ameliyatında genellikle karnın en alt kısmında enine uzanan bir kesi (bu kesi mayo altına saklanabilecek kadar alttadır) ve göbek deliği çevresinde bir diğer kesi yapılır.
Mini karın germe ameliyatında bu kesiler biraz daha kısadır. Hatta bazen göbek deliği çevresine kesi yapılmayabilir.
Bu kesiler yapıldıktan sonra, deri kasıklardan göğüs altına kadar kaslardan ayrılır. Ortaya çıkan karın kasları germe yöntemi ile sağlamlaştırılır, zayıflık varsa onarılır. Sonrasında deri gerdirilerek yerine dikilir. Deri fazlalıkları kesilerek alınır. Dikişler pansuman ile kapatılır.
Kimlere Karın Germe Ameliyatı Yapılır?
Tam karın germe, genellikle doğum yapmış ya da aşırı kilo alıp vermiş kişilere uygulanır. Hastanın göbek deliğinin üstünde deri fazlası varsa ve oturduğunda göbek deliğinin altında eliyle tutabileceği bir katman oluşuyorsa, tam karın germe için uygun hasta adayı demektir. Deri ve yağ fazlası yalnızca göbek altında toplanmışsa mini karın germe yapılır.
Ameliyat Öncesi Dikkat Edilmesi Gerekenler
Ameliyat öncesinde hastanın estetik operasyonu gerçekleştirecek cerrah ve anestezi uzmanına kullanıldığı ilaçlar ve genel sağlık durumuyla ilgili bütün detayları bildirmesi gerekir. Operasyondan 1 hafta önce kan sulandırıcı ilaçlar, bitki çayları, balık yağları kullanımı durdurulmalı, özel bitkisel kür uygulamaları yapılmamalıdır. Tüm operasyonlarda olduğu gibi karın germe operasyonu öncesinde de sigara ve alkol tüketimini en az bir hafta önceden kesmek tavsiye edilir. Bu, iyileşme sürecinin daha hızlı geçmesi için çok önemlidir.
Ameliyat Sonrası Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar Ve İyileşme Süreci
Hastaya ameliyat sonrasında bir karın korsesi giydirilir. Bu korse en az 3 hafta kullanılmalıdır. Ameliyattan bir hafta sonra hasta günlük yaşamına dönebilir. İlk 4-6 hafta ağır eşyalar kaldırılmaması önerilir. 3 hafta sonra karın hareketleri dışında spora başlanabilir. 6 hafta sonra ise tüm spor aktiviteleri serbesttir.
Karın Germe Ağrılı Bir Operasyon Mudur?
Karın germe operasyonları genellikle çok ağrılı işlemler değildir. Operasyon sırasında kullanılan anesteziler sayesinde hasta operasyon sonrası ağrı hissetmez. Ertesi gün hafif ağrı hissi oluşur ancak bu ağrılar hafif ağrı kesicilerle giderilebilecek niteliktedir.
Karın Germe Ameliyatı Ne Kadar Sürer?
Tam karın germe ameliyatı yaklaşık 2-5 saat, kısmi karın germe ameliyatı ise yaklaşık 1-3 saat sürer.
Whatsapp Hattımızdan Bilgi Almak İçin Lütfen İletişime Geçiniz.
Dilediğiniz Zaman Bize Ulaşabilirsiniz